Is Being Erica iets voor jou?

Sinds vorige week luistert de Canadese serie Being Erica de befaamde vrouwenavond op Net 5 op. En dat doet ze met verve. Voor wie er nog niet helemaal in zit, hier even een korte samenvatting van het voorafgaande.

Erica is een single vrouw van 32, die net ontslagen is als medewerkster bij de klantenservice, een baantje dat ze toch al niet zag zitten. Kortom: Erica voelt zich een mislukkeling en is ervan overtuigd dat dit het gevolg is van slechte keuzes die ze in het verleden maakte.

Terug in de tijd
Gelukkig heeft de therapeut die ze bezoekt, een nogal ongewoon programma tot zijn beschikking, waardoor Erica kan teruggaan in de tijd om haar fouten goed te maken.

Doorbraak
De nog vrij onbekende Erin Karpluk speelt Erica en ze is bijzonder verguld met haar doorbraakrol: "Ik vind Erica juist zo leuk omdat ze eigenlijk een heel normaal meisje is dat fouten heeft gemaakt. Ze is heel erg gedreven om moeilijkheden te overwinnen en ze is ook nog eens heel open en grappig."

Muziek
Volgens Erin is een van de hoogtepunten in de serie de muziek: "Muziek is een van die zaken die je in één klap terug in de tijd kunnen werpen. Ineens sta je weer op de klassenavond in de brugklas te slijpen op November rain van Guns N' Roses."

Minispeelfilm
En mocht je de vorige aflevering gemist hebben, dan is dat volgens Erin geen enkele belemmering. "Alle afleveringen zijn een soort minispeelfilms. Ze staan allemaal op zichzelf en zien er ook totaal verschillend uit."

Extra
- Tv-nieuws, achtergronden en meer >>
- Talloze gesprekken op het forum >>

Reageren