Is Danny de Munk nog een straatschoffie?

6 februari 2013 12:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© Screenshot DWDD

Danny de Munk, vandaag te gast in Ali B op Volle Toeren, ontmoet een hedendaags straafschoffie in de persoon van rapper Lil' Kleine.

De vraag is natuurlijk: kan Danny, die op veertienjarige leeftijd doorbrak als Ciske de Rat, zich nog inleven in de straatjeugd van tegenwoordig? De 18-jarige Lil’ Kleine, de rapper die vanavond een van Danny’s hits onder handen neemt in Ali B op volle toeren, profileert zichzelf als straatschoffie.Hij komt, evenals Danny, uit Amsterdam en zingt over het leven van de straat.

Straatschoffie Danny de Munk

Kan Danny zich daar nog in herkennen? De zanger en musicalster laat geen kans onbenut om te zeggen dat hij vroeger ook een boefje was. Maar toen hij als twintiger meer acteerrollen wilde bemachtigen, leek het hem beter zijn plat Amsterdamse accent achter zich te laten en netjes ABN te praten. „Maar om eerlijk te zijn: het voelde niet goed. Ik voelde me een kakker. Thuis bleef ik gewoon plat praten.” Enkele jaren geleden - en een depressie verder - besloot Danny weer te zijn wie hij is en zijn afkomst niet meer te verloochenen. Wellicht kan Lil’ Kleine nog iets van hem opsteken

Meer over