Is Matthijs straks de Slimste?

Matthijs van Nieuwkerk is een van de Nederlandse kandidaten die meedoen aan het nieuwe seizoen van De slimste mens ter wereld, de Vlaamse versie van het programma dat wij hier kennen als 'De slimste'. Dat heeft de Vlaamse zender Eén bekendgemaakt.

De zender laat weten erg uit te kijken naar de deelname van Matthijs. "Hij had wel eens zin in een ander programma met 'wereld' in de titel en vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat de slimste mens ter wereld geen Nederlander zou kunnen zijn. Of wel?"

Youp
De populaire DWDD-presentator is overigens niet de enige Nederlander die zijn opwachting maakt in het programma. Ook cabaretier Youp van 't Hek zal de uitdaging aangaan.

Verontwaardiging
Hierover zegt Eén onder meer het volgende: "Al meer dan dertig jaar staat Youp van 't Hek aan de top van het Nederlandse cabaret. Met nog altijd dezelfde woede en verontwaardiging als in de jaren '70. (...) Elke week opnieuw bekijkt en fileert hij de hedendaagse maatschappij in een column in NRC. Het geweten van Nederland, nu ook in Vlaanderen."

7 december
Of onze landgenoten hoge ogen gaan gooien in België kunnen we vanaf 7 december gaan zien, want dan gaat het nieuwe seizoen van De slimste mens ter wereld van start. Het is programma tot eind januari vier avonden per week te zien om 22.00 uur op Eén.

Reageren