Isa Hoes in nieuwe jury Het Beste Idee van Nederland

Een vernieuwde versie van Het Beste Idee van Nederland gaat op 1 oktober bij SBS 6 van start met een nieuwe en vakkundige jury. Bekende moeder Isa Hoes is een van de leden.

Ook de rol die de jury inneemt, is nieuw. Ieder jurylid krijgt een eigen categorie toegewezen waarbinnen zij per aflevering een kandidaat kiezen die zijn of haar idee in de halve finale mag presenteren. Uiteindelijk strijden de overgebleven deelnemers in de finale om de winst in hun eigen categorie en de titel Het Beste Idee van Nederland. Beau van Erven Dorens presenteert het zaterdagavondprogramma.

De jury
Het Beste Idee van Nederland gaat in het nieuwe seizoen op zoek naar de beste oplossingen voor de meest voorkomende ergernissen onder consumenten. Er zijn vier categorieën in het leven geroepen waar ideeën voor zijn ingezonden.

Marja Middeldorp, bekend van het programma Hoe Schoon is Jouw Huis?, zal zich vol overgave op de categorie Koken & Huishouden storten.

Bertram Beerbaum, onder andere te zien in Huizenjacht, is verbonden aan de categorie Klussen & Wonen.

Isa Hoes, moeder van twee kinderen en winnares van de Mama of the Year Award 2011, gaat de ideeën beoordelen voor de categorie Kind & Gezin.

Ed Lodewijks, jarenlang hoofdredacteur van de ANWB Kampioen en nu hoofdredacteur van de Kampeer- en Caravan Kampioen, heeft het in de categorie Hobby & Vakantie voor het zeggen.

Bernd Schneider blijft in een andere rol betrokken. Hij adviseert en begeleidt met zijn team van designers en octrooi-experts de kandidaten die in de studioshows te zien zijn. 

Het nieuwe seizoen belooft spannender dan ooit te worden. De voltallige jury zal per gepresenteerd idee zijn zegje doen, maar ieder jurylid heeft in zijn of haar eigen categorie een doorslaggevende stem. Aan het begin van de show beschikken de vier juryleden over een lege stoel die aan hun categorie verbonden is. De kandidaten moeten tijdens de presentatie hun best doen om een plek op een van de lege stoelen te veroveren. De gelukkige op de stoel moet bij iedere nieuwe presentatie in zijn categorie vrezen voor zijn plek en dus de toegang tot de halve finales. Iedere aflevering gaat er een kandidaat per categorie door. 

Prijs
In de finale wordt gestreden om de winst in de categorie en de ultieme titel Het Beste Idee van Nederland. Welk jurylid ziet zijn of haar kandidaat er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gaan? De producten uit de finale worden in samenwerking met Stichting Het Beste Idee van Nederland doorontwikkeld. Het winnende product zal na de finale in de winkels van Albert Heijn te koop zijn en de winnaar gaat naar huis met 10.000 euro.

Reageren