It Gets Better

26 Juni 2012 14:48 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Onzeker zijn we allemaal, maar de een is dat net iets meer dan de ander.

De een vindt zichzelf te dik, te klein, te mager of niet mooi; de ander schaamt zich voor zijn seksuele voorkeur, of een aandoening. Iedereen is weleens onzeker, maar sommige mensen zijn het in extreme mate. Ze laten hun leven beheersen door een gebrek aan zelfvertrouwen.

Hart onder de riem
In het nieuwe BNN-programma It gets better (met Patrick Lodiers, links) proberen bekende Nederlanders onzekere jongeren een hart onder de riem te steken. Elke aflevering vertelt een BN’er die in hetzelfde schuitje heeft gezeten, over wanneer en hoe zijn leven veranderde. In de eerste aflevering haalt Jan Jaap van der Wal (rechts) herinneringen op aan zijn verleden.

Meisjes versieren
Lianne (foto) heeft de huidziekte vitiligo en is onzeker over haar uiterlijk. Daar kan Jan Jaap over meepraten. Hij werd geboren met een hazenlip en zag er daarom anders uit dan zijn klasgenootjes. Hoewel hij er nooit mee is gepest, voelde hij zich vaak onzeker. Vooral toen hij in de puberteit meisjes wilde versieren en het gevoel had dat hij niet mooi genoeg was.

Alles wordt echt beter
Inmiddels heeft Jan Jaap die periode voorgoed achter zich gelaten. Hij maakt grappen over zijn aandoening en heeft een pracht van een vrouw gescoord. In 2010 trouwde hij met actrice Eva Duijvestein. Jan Jaap bewijst: alles wordt echt beter.

Meer over