Ivan twee maanden uit de running (update)

So you think you can dance-ster Ivan Paulovich moet het de komende twee maanden rustig aan doen, nadat hij zaterdag een hartaanval kreeg.

Dat zei hij in een interview met RTL Boulevard. Hij is bovendien van plan om alles anders aan te gaan pakken, zo vertelde hij vanuit het ziekenhuis. "Ik ga er alles aan doen om te voorkomen dat ik hier nog een keer beland."

De in België woonachtige winnaar van de talentenjacht So you think you can dance was de dag voorafgaand aan zijn infarct in het ziekenhuis opgenomen met een longontsteking.

Meer daarover lees je hieronder.

---

Ivan getroffen door hartinfarct (eerder bericht)

Ivan Paulovich, de Nederlandse winnaar van het dansspektakel So you think you can dance 2008, is zaterdag totaal onverwachts getroffen door een hartinfarct. Dat maakte zijn manager maandag vol schrik bekend.


Als geluk bij een ongeluk was de negentienjarige Ivan op dat moment al in het ziekenhuis vanwege eerdere klachten. Hij werd vrijdag namelijk opgenomen met symptomen van een longontsteking. ''Hij had hoge koorts en was heel erg benauwd'', aldus zijn manager.

Hartvliesontsteking
Het jonge danstalent werd dan ook direct aan het infuus gelegd en kreeg antibiotica en pijnstillers. Het mocht niet baten: het virus nam maar niet af en veroorzaakte uiteindelijk een hartvliesontsteking, met het hartinfarct als eindresultaat.

Griep
Volgens de manager zou een gemene griep de boosdoener zijn: ''De laatste weken was hij al aan het hoesten.'' Of Ivan snel weer de dansvloer op kan, is nog onbekend. ''Toen hij afgelopen vrijdag werd opgenomen, dachten ze dat hij met een dag of drie, vier weer naar huis zou kunnen. Wat dit hartinfarct met zich meebrengt, weet ik nog niet.''

Reageren