Jaap wint X-Factor 2010

De 25-jarige Jaap uit Amsterdam is zaterdagavond door het publiek gekozen als winnaar van X-Factor 2010. Wel slechts met een nipte meerderheid: hij kreeg slecht één procent meer stemmen dan zijn concurrent Maaike.

De strijd bij X-Factor was ronduit spannend te noemen. Gedurende het programma gingen de stemmen voor Jaap en Maaike vrijwel gelijk op. Pas tegen het einde van het programma kreeg Jaap de voorsprong.

Jaap, bekend geworden als frontman van de Hermes House Band, heeft een passie voor muziek. Hij schrijft veel van zijn nummers zelf. In het dagelijks leven studeerde hij rechten in Amsterdam.

Tijdens de finale zong hij onder meer With a little help from my friends (de Joe Cocker versie), When a man loves a woman (van Otis Redding) en zijn single Don't stop believing. Dat nummer ligt maandag in de winkel.

Bekijk de laatste minuten voor Jaaps overwinning:


Kijkers
De finale van X-Factor trok zaterdagavond zoals verwacht meer kijkers dan de finale van het Eurovisie Songfestival.

Omdat de Nederlandse Sieneke niet in de finale van het Songfestival stond, verloren Nederlanders hun interesse voor het internationale liedjesfestijn.

Ruim 1,2 miljoen mensen stemden wel af op de zender, zij zagen Duitsland winnen. Naar de uitzending van X-Factor keken ruim 1,9 miljoen mensen, voor de uitslag (zie filmpje boven) kozen ruim 2,1 miljoen mensen voor RTL4.


Reageren