Jade: de meest gehate persoon in Oakdale

Ze loog tegen Lily over haar afkomst, chanteerde Luke met zijn homoseksualiteit en liet Will denken dat ze zwanger was van hem om zijn huwelijk met Gwen te ruineren. Nee, Jade Taylor is allesbehalve geliefd sinds ze voet zette in Oakdale. En dat zal voorlopig ook niet veranderen.

Ze blijft die arme Will en Gwen maar dwarszitten. Elena Goode (25) de actrice die Jade speelt, heeft naar eigen zeggen weinig gemeen met haar soappersonage. "Behalve dan misschien dat we er allebei veel voor over hebben om te krijgen wat we willen. Als acteur word je vaak afgewezen. Maar je moet de dag erna gewoon weer naar de volgende auditie. Dat vergt nogal wat van je."

Inleven
Elena heeft wel een speciale manier gevonden om haar gemene kant naar boven te krijgen voor haar rol "Op de middelbare school heb ik wat vervelende ervaringen gehad met meisjes uit m’n klas. Ze deden dingen achter m’n rug om en ik werd gepest. Ik bleef gek genoeg altijd maar rustig en aardig tegen ze. Ik verdedigde mezelf niet eens. Wanneer Jade weer eens iets vreselijks uithaalt, denk ik altijd daaraan. Dan haal ik die boosheid terug van toen en dan kom ik eindelijk voor mezelf op. En dat voelt heel echt."

Reageren