Jade wil trouwen en sterven op TV

Wellicht heb je er al eerder iets over gelezen of het gisteren gezien in De wereld draait door. De Britse Jade Goody (ze werd beroemd dankzij Big brother) laat terminale baarmoederhalskanker niet in de weg staan van haar realitycarrière. Zelfs haar bruiloft en - nog schokkender - haar dood zal op film worden vastgelegd.

Volgens Paul Römer - samen met John de Mol hét brein achter Big brother - is Jade's besluit om deze privémomenten voor de camera's te brengen niet eens zo'n gek idee. Hij noemde het "een ontwikkeling van deze tijd" en was van mening dat sterven op televisie al eerder is gedaan, onder andere in BNN's Over mijn lijk.

Bescherming
Matthijs van Nieuwkerk en zijn tafeldame Halina Reijn waren iets minder positief. Net als veel media in Engeland vonden zij dat Jade tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen.

Financiële zekerheid
De realityster zelf is zich van geen kwaad bewust. Jade, die tijdens haar deelname aan een internationale Big brother te horen kreeg dat ze aan kanker leed, heeft de camerarechten (bruiloft en de laatste periode van haar leven) voor miljoenen euro's verkocht. Haar voornaamste reden is dat ze zo haar kinderen echt financiële zekerheid kan bieden, ook na haar dood.

Jack Tweed
Jade's plannen zijn in Engeland het gesprek van de dag. Vooral het vooruitzicht dat de weg naar haar overlijden stap voor stap zal worden gevolgd baart veel opzien, maar eerst kunnen de Britten zich verheugen op aanstaande zondag. Dan stapt Jade eindelijk in het huwelijksbootje met haar grote liefde Jack Tweed.

Extra:

Jouw mening
Wat denk jij hiervan? Vind je het nobel van Jade dat ze op deze manier veel geld aan haar kinderen kan nalaten of gaat dit veel te ver?

Reageren