Opnames uitgesteld

Jamal Ben Saddik voorlopig niet te zien in Code van Coppens

3 augustus 2022 12:36 | overig-tv-nieuws | Door Marjolein Vos

© VTM/Talpa
Kickbokser Jamal Ben Saddik mag voorlopig niet deelnemen aan het SBS6-programma Code van Coppens. Talpa heeft dit bevestigd aan het ANP. De reden is dat er een 'onrustige situatie' is rondom de familie van de Vlaming.

De afgelopen maand zijn er verschillende aanslagen geweest op de familie van Ben Saddik. Er werd een brandbom tegen de gevel van een restaurant gegooid dat gerund wordt door de familie en er werden schoten gelost op het ouderlijk huis van de kickbokser. 

Najib Amhali

"Talpa en de Belgische producent Roses Are Blue zijn geschrokken van de berichtgeving rondom dhr. Jamal Ben Saddik. Gezien deze situatie hebben wij besloten de opnames met hem tot nader order uit te stellen", aldus de woordvoerder tegen het ANP. Najib Amhali zou samen met Ben Saddik de kamer ingaan maar ook hij moet dus nog wachten op het avontuur van de broertjes Coppens.

'Karaktermoord'

Dinsdag gooide de Vlaamse kickbokser al een mail van de eindredacteur van Talpa op zijn Instagram. Hierin stond dat de opnames waren uitgesteld en dat het voor hen een te groot (financieel) risico zou zijn om het nu te plannen. Ben Saddik was op zijn beurt niet te spreken over dit nieuws en noemde het 'pure karaktermoord'. 

Wie de andere deelnemers zijn van het komende seizoen van Code van Coppens, is nog niet bekend.

Meer over