Jamie Oliver

Een van de bekendste televisiekoks is Jamie Oliver. De Brit werd bekend als The Naked Chef.

Die bijnaam verwierf hij omdat Jamie in zijn kookprogramma met zijn gerechten teruggaat naar de basis en voedsel stript tot de kern.

Vijftien
Jamie Oliver heeft al tien kookboeken geschreven en is eigenaar van verschillende restaurants zoals de Fifteen-keten waarin hij zoveel mogelijk kansloze jongeren aan een baan helpt. Ook in Amsterdam is een Fifteen-restaurant. Oliver maakte zich de laatste jaren ook druk over de slechte eetgewoonten van Britse en Amerikaanse scholieren. Jamie Oliver zette een succesvol programma op waarin schoolkantines gezond eten serveren.

Jamie Oliver keukenspullen
Daarnaast heeft Jamie Oliver ook nog een lijn met keukenspullen. Van Jamie Oliver-messensets tot Jamie Oliver-wijnglazen, alles is te koop. Al die nevenactiviteiten hebben Oliver geen windeieren gelegd. Het vermogen van Jamie Oliver wordt in 2012 op 187 miljoen euro geschat.

24Kitchen
Nu presenteert Jamie Oliver elke dinsdagmiddag op RTL 4 het kookprogramma Jamie’s 30 Minute Meals en is de kok te zien op kookzender 24Kitchen elke dag te zien met zijn kook-/reisprogramma Jamie’s Great Britain.

Jamie Oliver kookboeken:
- "Koken met Jamie" voor slechts €39,95. Bestel >>
- "De basis van het koken" voor slechts €19,95. Bestel >>


Kijk voor leuke kookproducten in de TelevizierShop. Hieronder alvast een greep uit het assortiment:

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Reageren