'Jammer dat Yvon Jaspers commercieel meelift op succes Boer Zoekt Vrouw'

Ton Lankreijer, de eindredacteur van het eerste seizoen Boer Zoek Vrouw ergert zich een slag in de rondte aan het gedrag van Yvon Jaspers. 'Ze schiet door.'

Lankreijer zegt in het AD dat Boer Zoekt Vrouw zelf niet meer centraal staat, maar vooral de merchandising erom heen. Het eerste seizoen hadden we volstrekte mediastilte. Nu worden de boeren al uitgevent in Boulevard en De Wereld Draait Door, terwijl de show nog loopt, dat vind ik verderfelijk. En dan hoor ik Yvon Jaspers roepen dat dit programma echt niet bij de commerciëlen zou passen. Zoals het nu is, kan het ook makkelijk bij RTL 4.”

Brabants accent
De oud-eindredacteur vindt ook dat presentatrice Yvon Jaspers flink is doorgeschoten in haar rol. „Ik heb bij de eerste reeks al tegen haar gezegd dat ze niet gezellig met een Brabants accent moet gaan zitten praten als ze toevallig aan tafel zit bij een Brabantse boer. Ze heeft zich zo vereenzelvigd met haar rol, dat gaat trekken. Ze wordt te weinig gecoacht in dat ze zich neutraler moet opstellen, meer afstand moet nemen.”

Boerenbont
Het boerenbont servies dat Jaspers heeft ontworpen en de accessoires voor een tuincentrum vindt Lankreijer ook helemaal niks. „Het moet niet gekker worden. Het verbaast me dat het Commissariaat voor de Media dit goed vindt. Jammer dat ze zo commercieel meelift op het succes van Boer Zoekt Vrouw, maar dit is heel slecht voor het programma. En voor haar.”

Gordijntjes naaien
Zondag is de kick-off voor het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw, en een ding dat Lankreijer echt nooit meer wil zien: „Yvon die gordijntjes zit te naaien voor het blauwe Volkswagen-busje waarmee ze rondrijdt, daar krijg ik kromme tenen van. De eerste serie sprak juist zo aan omdat het documentaire-achtig was. Puur naturel, zonder manipulatie.”

Schoondochter
Het kan zijn dat de kritiek van Ton Lankreijer een kwestie is van oud zeer. Hij en Yvon Jaspers zijn al geen vrienden meer sinds de eindredacteur besloot mee te werken aan Schoondochter Gezocht in 2006. Jaspers zei toen in Veronica Magazine dat ze het een regelrechte kopie vond: „Het is bizar dat nota bene je eigen eindredacteur verantwoordelijk is voor zo’n kloon. Nee, Ton is nu geen eindredacteur meer bij ons. Gek hè?”

Lees ook
De eerste foto van de nieuwe boeren
Interview Yvon Jaspers

 

Reageren