Jan de Hoop baalt van Matthijs

Jan de Hoop staat al twintig jaar in alle vroegte op om het RTL ontbijtnieuws te presenteren. De uitzendingen verlopen echter niet altijd vlekkeloos; vooral de technische problemen zorgen af en toe voor hilarische momenten.

En daar maken andere programma's weer gretig gebruik van: zo werd Jan bijna een vast onderdeel in De tv draait door van DWDD. De nieuwslezer is blij dat Matthijs van Nieuwkerk hem de laatste tijd wat meer met rust laat.

Respectloos
In de DWDD-rubriek De tv draait door werden de bloopers van Jan in het Ontbijtnieuws breed uitgemeten. Tegenwoordig komt het gestuntel van de nieuwslezer een stuk minder naar voren en dat bevalt hem prima. In een interview met Panorama zegt hij: "Het toontje van Matthijs is cynisch, kleinerend en respectloos."

Serieus
De anchorman zei hierover al eerder in de NCRV Gids: "Ik vind het niet vervelend, want het doet me geen kwaad. Ik vind het alleen vervelend als de suggestie wordt gewekt dat wij ons programma niet op een serieuze manier maken."

TV kantine
DWDD is niet het enige programma dat aandacht besteedt aan de blunderende nieuwslezer. In De TV kantine deed Carlo Boszhard een geslaagde imitatie. Jan zei daarover in de laatste uitzending van Life & cooking: "Carlo, ik heb je bijna vergeven dat je mij iets te dik gepersifleerd hebt in De TV kantine."

Reageren