Jan Dijkgraaf naar Powned

Journalist Jan Dijkgraaf vertrekt bij uitgeverij Audax om als hoofdredacteur aan de slag te gaan bij de nieuwe publieke omroep PowNed.

Audax Publishing maakte dat deze week bekend. De uitgeverij maakte van de gelegenheid gebruik om Dijkgraaf te danken voor zijn werk bij het bedrijf.

Dijkgraaf zei bij het Nederlands Medianetwerk over zijn overstap: "Ik ken Dominique Weesie, de echte baas van PowNed, al een tijdje en tussen ons klikt het." Zodoende ontstond er contact: "Hij belde me, we gingen een hapje eten en de volgende dag wist ik: ik moet gewoon nu mijn hart volgen en het doen'."

"Betrokken zijn bij de start van een nieuwe omroep, die kans krijg je maximaal eens per vijf jaar. Of er volgende nieuwe omroepen komen, is in het huidige politieke klimaat nog maar de vraag. Maar een omroep waarvan de tone of voice zo één op één bij mij past, die zal er zéker nooit meer komen," aldus Dijkgraaf.

"En vergis je niet hè, er wordt misschien gedacht dat het alleen dollen en kloten is bij PowNed en de moeder die dit kind gebaard heeft, GeenStijl, maar er wordt uitstekende journalistiek bedreven. Andere journalistiek dan bij traditionele media, maar échte journalistiek."

Dijkgraaf is sinds begin 2009 actief als algemeen hoofdredacteur van het opnieweekblad HP/De Tijd. Hij maakt de overstap op 1 juli.

Reageren