Jan Kooijman in Cheat on Me

Het is de ultieme relatietest; Cheat on Me met Jan Kooijman als presentator. “Het programma gaat over meer dan vreemdgaan”.

Jan Kooijman staat aan de vooravond van zijn eerste presentatieklus bij RTL 5. Althans de uitzending hiervan, de opnames in het mooie Thailand zijn al lang geweest. Cheat on Me is de ultieme relatietest; 10 stellen mogen niet laten blijken dat ze een relatie hebben. Ze moeten dus aanpappen met andere deelnemers om de rest om de tuin te leiden. In de serie doen 8 hetero stellen, een homostel en een lesbisch stel mee. Het kan dus zomaar voorkomen dat er koppels met verschillende geaardheden aan elkaar gekoppeld worden.

Passionele toestand

De kandidaten krijgen ook verschillende opdrachten, de eerste aflevering start al met een pikante opdracht. De koppels moeten sensueel aan elkaars oren likken, door een machine wordt de ‘passionele toestand’ van de kandidaat gemeten. Immers hoe meer opgewonden de kandidaat raakt, des te geloofwaardiger dat ze een stel zijn. Aan het eind van iedere aflevering moeten de deelnemers raden welke stel echt bij elkaar hoort, het stel met de meeste stemmen gaat naar huis.

Jan Kooijman over Cheat on me

Jan Kooijman is blij met zijn deelname aan Cheat on me. “Toen het programma aan me werd voorgelegd met de vraag of ik het wilde gaan presenteren, voelde ik wel wat twijfel. Ik dacht namelijk dat het programma volledig zou draaien om mensen die vreemdgaan. En ik vroeg mezelf af of ik daar wel aan mee wilde werken. Uiteindelijk ben ik blij dat ik ja heb gezegd, want het programma gaat over meer dan vreemdgaan.“, vertelde Jan Kooijman aan nu.nl.

Geen marionettenpop

Ook is de presentator blij met zijn vrije rol, het opdreunen van teksten was niet aan de orde. "Ik mocht echt ingrijpen, op het moment erin stappen, kandidaten aanspreken, gesprekken aangaan, een klankbord zijn en dat vond ik heel erg leuk en ik heb er veel van geleerd."

Platte serie of psychologisch gelaagd spel?

De nieuwe serie lijk veel weg te hebben van platte series als: Temptation Island en Undercover Lover. Volgens Jan Kooijman is Cheat on me wel degelijk anders en minder plat, het zou zelfs een psychologisch spel zijn à la Wie Is de Mol? Of dit echt zo is moet nog maar blijken.

Reageren