Jan Kooijman vreest voor voortbestaan dansshows

Jan Kooijman weet niet zeker of er wel genoeg danstalent overblijft in Nederland.

Volgens het So You Think You Can Dance jurylid zou het aantal nieuwe dansers weleens op kunnen raken door de grote hoeveelheid dansprogramma's op televisie.

Talentenpoel

Jan uit zijn bezorgdheid in een interview.“Natuurlijk hoop ik dat dit genre heel lang meekan, want ik hou er ook van om mensen te zien die talent hebben en iets goed kunnen. Toch maak ik me wel een beetje zorgen om het grote aanbod. Op een gegeven moment is de poel een keer leeg“.

Geen last

In ieder geval is er in de huidige reeks van So You Think volgens de oud danser nog geen sprake van een talentenkort. "Ik kan alvast verklappen dat dit seizoen  een aanwas is van onderaf en dat is weer heel fijn om te zien.”

'Dansers willen niet beroemd worden'

Toch valt het ook Kooijman op dat regelmatig dezelfde dansers opduiken in de shows. Volgens Jan komt dit door het beperkte aanbod van dansers dat daadwerkelijk op televisie wil. "Dansers willen eigenlijk helemaal niet beroemd worden, maar ze willen vooral zichzelf verbeteren. Om die reden is het best moeilijk om al dit soort programma’s te maken.”

“Natuurlijk willen we de allerbeste dansers laten zien, maar die willen niet allemaal met hun kop op tv. Dat is meteen ook hét grote verschil tussen zang- en danswedstrijden op televisie. Zangers en zangeressen willen maar al te graag…” aldus Jan.

Reageren