Jan Smit: 'Geen realitysoaps meer'

Jan Smit heeft een veelbesproken jaar achter de rug: heel Nederland keek toe hoe zijn relatie op de klippen liep, fotografen hadden alles over voor kiekje met nieuwe vriendin Liza en ook het interview met moeder Smit deed nogal wat stof opwaaien. Het is dus niet zo gek dat de zanger een stapje terugneemt.

De mediahype rond de break-up met Yolanthe had Jan niet voorzien. "Op het moment dat mijn relatie uitging, wist ik dat er veel op me af zou komen. Maar dat het zo overtrokken zou zijn, had ik niet verwacht."

Geleerd
Gelukkig heeft de Volendammer ook geleerd van de afgelopen tijd. "Je kunt niet verwachten dat ze alleen over je schrijven als alles precies zo gaat zoals jij dat wilt, en dat ze niets schrijven als het minder gaat."

Humor
Hij kon de humor van alle valse roddels destijds wel inzien. "Elke dag als er weer een artikel over mij verscheen, heb ik smakelijk kunnen lachen om de onzin die erin stond." Desondanks wil de zanger zijn contact met de pers in de toekomst puur zakelijk houden:

"Na mij hebben ze Marco Borsato de grond in gestampt: zo gaat dat. Daar kun je je wel kwaad over maken, maar dan kun je beter een ander beroep kiezen", zegt hij. "Ik heb wel besloten om geen interviews over mijn privéleven meer te geven en realitysoaps doe ik ook niet meer."

Palingsoap
Jan zal dus niet meer schitteren in een nieuwe reeks van De palingsoap, maar fans hoeven hem niet te missen op televisie: vanaf 20 december is hij wekelijks te bewonderen als presentator van de hypnoseshow Ik weet wat jij deed. "In 2010 wil ik graag laten zien en horen waar Jan Smit staat", vertelt hij. "Ik wil gewoon muzikant zijn en een beetje presenteren, meer niet."

Reageren