Jan Smit: 'We zoeken geen grens op'

Hij zingt, heeft zijn eigen realitysoap en presenteert binnenkort de spelshow Ik weet wat jij deed. We hebben het natuurlijk over Jan Smit: volgens de TROS de meest getalenteerde en eerlijke presentator van Nederland. Televizier.nl was bij de perspresentatie.

Wij waren echter niet de enige geïnteresseerden: de Nederlandse pers is woensdag massaal naar Laren afgereisd. Het belooft een interessante middag te worden, die geheel in het teken zal staan van hypnose.

TV lab
Ik weet wat jij deed, waarvan eerder een proefaflevering tijdens TV Lab op Nederland 3 werd uitgezonden, was zó leuk dat de TROS besloot om tien extra afleveringen te maken. In een bioscoopzaal krijgen we een voorproefje te zien.

Hypnotiseur
We zien hypnotiseur Jos Claus, die met zijn zwoele stem de kandidaten onder hypnose brengt. Ze worden daarna in verschillende situaties geplaatst en ontwaken in de studio, kijkend in de ogen van Jan Smit. Vervolgens moet de kandidaat raden wat hij of zij heeft gedaan.

Debuut
Jan, die met Ik weet wat jij deed zijn debuut als spelshowpresentator maakt, praat zelf de persmiddag aan elkaar. Hij is zich ervan bewust dat het programma aardig wat grappige momenten heeft, maar benadrukt dat het niet de bedoeling is over andermans rug leuke televisie te maken.

Jan: "Het programma is best confronterend voor de kandidaten; je ziet jezelf toch in een bepaalde hoedanigheid die je niet gewend bent. We zoeken echter nooit de grens op, dus het gaat nooit ten koste van de kandidaat. Het zijn geen beelden waarvoor je jezelf achteraf hoeft te schamen."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110629/b3c55373ff717d847412c377f5c4eb56/poptv_overdeserie.0x3.469x278?1259845836424

Bewijzen
Jos Claus is ook aanwezig en wil graag bewijzen dat wat hij doet, niet nep is. "Ik heb het geleerd, dus het is geen gave. Ik heb geen stralen die uit mijn ogen schieten." Enthousiast vraagt hij de pers om mee te doen aan een experiment, maar iedereen lijkt een beetje bang voor de mysterieuze Jos.

Slechts één meisje wil de proef wel op de som nemen en stapt naar voren. Jos brengt haar onder hypnose en legt haar, stijf als een plank, tussen twee stoelen. Vervolgens gaat hij met zijn 103 (!) kilo op haar zitten en tilt zijn voeten van de vloer: het meisje geeft geen krimp. Experiment geslaagd, wat ons betreft.

Uitstapje
Jans uitstapje als presentator staat, gelukkig voor de fans, los van zijn muziekcarrière. "Ik ben niet klaar op muzikaal vlak, maar wil mijn horizon verbreden." De Volendammer krijgt, naar eigen zeggen, veel tv-programma's aangeboden. Toch neemt hij niets nieuws aan: "Ik ben niet op zoek naar een nieuw programma. De vrije dagen die ik heb, zit ik liever thuis."

Ik weet wat jij deed is vanaf zondag 20 december elke week te zien op Nederland 3 om 20.28 uur.

Reageren