Jan Smit volgt Cornald Maas op bij Songfestival

Of Cornald Maas er zelf blij mee is, is de vraag, maar feit is dat zanger Jan Smit zijn opvolger wordt als commentator bij het Eurovisie Songfestival.

In 2011 is het dus Jan Smit die met de 3JS naar het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf gaat. Hij doet de klus niet helemaal alleen: de zanger zal samen met radio-dj Daniël Dekker het commentaar tijdens het festival verzorgen.

De TROS koos voor Jan omdat hij volgens de omroep 'een groot fan is' van het songfestival.

Songfestival
Komende zondag 30 januari wordt in Nederland al het Nationaal Songfestival uitgezonden, dat gepresenteerd wordt door Jan's ex, Yolanthe Sneijder Cabau. Of Jan daar dus bij zal zijn, is maar zeer de vraag.

Het wordt het tweede jaar dat de TROS de voorselectie en de organisatie van de Nederlandse inzending van het Songfestival op zich neemt. Vorig jaar had de omroep een tumultueuze start toen de omstreden en veelbekritiseerde Sieneke tijdens het Nationaal Songfestival gekozen werd en vervolgens in de halve finale in Oslo roemloos ten onder ging. Die de omstreden act was ook de reden voor het ontslag van Cornald Maas, die zich in een tweet ook ietwat negatief uitliet over de zangeres.

Hieronder de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2010.

Reageren