‘Javier Guzman bestolen door manager‘

20 maart 2012 13:55 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Javier Guzman noemt zijn voormalige manager Frans Ruhl ‘een ordinaire oplichter’. Volgens de 34-jarige cabaretier heeft Ruhl hem de afgelopen jaren voor ruim zes ton bestolen.

Javier zegt dat hij voor zijn theatervoorstellingen Por Dios en Oorverdovend geen cent heeft gezien. Volgens de cabaretier is Ruhl de schuldige: hij zou alles in zijn eigen zak hebben gestoken.

Stoel
Zeventien jaar lang was Ruhl de steun en toeverlaat van Javier. „De man die ik jarenlang heb beschouwd als tweede vader, blijkt een ordinaire oplichter te zijn”, zegt Javier. Uit wraak heeft Javier een kostbare stoel van Wim Kan uit het kantoor van zijn manager gestolen. „Ik moest een daad stellen.”

Onhandelbaar
Ruhl is zich van geen kwaad bewust en houdt er een ander verhaal op na. Volgens hem is het gewoon onmogelijk om met de grappenmaker samen te werken en heeft hij daarom zélf de relatie met hem verbroken. „Hij heeft tal van verslavingen, is onhandelbaar en agressief.”

Kortste eind
Gisteren stonden de twee lijnrecht tegenover elkaar bij de rechter. Daar werd bepaald dat Guzman de stoel moet teruggeven en dat Ruhl hem in ruil daarvoor inzake geeft in zijn boekhouding. Je zou kunnen zeggen dat de manager toch aan het kortste eind trekt: hij moet de cabaretier namelijk een voorschot van honderdvijftigduizend euro betalen.

Nu blijft de vraag wie de waarheid spreekt. Is het manager Frans Ruhl of toch de geplaagde Javier Guzman? We zullen het waarschijnlijk nooit weten...

Bron: Novum

Meer over