Javier Guzman gewelddadig?

Echt met zekerheid is het niet te zeggen, maar nu cabaretier Javier Guzman weer in een vechtpartij is beland, lijkt het er op dat het oude drankprobleem van de cabaretier weer terug is. De man die een half jaar geleden geïntroduceerd werd als het nieuwste gezicht van Veronica, viel recentelijk een collega-cabaretier aan tijdens diens optreden. Er zijn beelden van.

Volgens een bezoeker van het cabaretoptreden van cabaretier Hank, hing Javier al de hele avond aan de bar van het Comedytheater in Amsterdam. Hij was luidruchtig en gedroeg zich onvoorspelbaar.

Voordat de bezoekers het vervolgens door hadden, stormde Javier het podium op en werkte Hank met geweld de coulissen in. Daar kwam die hard ten val.

Geschrokken
Gewond raakte Hank niet. Hij verloor een lens, die later teruggevonden werd, maar de schrik zat er goed in: "Ik was er zo beduusd van dat ik me niets meer kan herinneren dan dat ik achter het podium lag, overigens gewoon bij bewustzijn, en het volgende moment in mijn auto op weg naar huis was," zo vertelde Hank tegen de website EnDanDit.

Javier en drank
In 2005 kwam ook al eens uit dat Javier met drank op zijn woede niet helemaal onder controle kan houden. Toen raakte hij met zijn broer betrokken bij een vechtpartij op de Zeedijk in Amsterdam. Hij werd gearresteerd op verdenking van openbare dronkenschap.

In de nasleep van dat voorval kwam ook naar boven dat Javier wel eens een gewelddadig verleden kon hebben in persoonlijke kring. Hij zou zijn ex-vriendin niet altijd even zachtaardig behandeld hebben toen de twee nog een relatie hadden.

Misbruik
In 2007 sprak hij in een interview met De Volkskrant openhartig over zijn drankprobleem, en gaf toen aan dat dit opgelost was. Hij weet zijn probleem toen aan misbruik in zijn jeugd.

Waarom Javier nu boos geworden zou zijn, is niet helemaal duidelijk. Het management van Javier was niet beschikbaar voor commentaar.

Reageren