Jawel fans, seizoen 3 van Game of Thrones is al besteld

"Winter is coming", opnieuw. Betaalzender HBO heeft het derde seizoen van de gelikte fantasyserie Game of Thrones besteld.

Zwaardgevechten, bloedvergieten en een beetje bloot. Game of Thrones is een grote hit in Amerika en andere delen van de wereld. Geen wonder dat betaalzender HBO een nieuwe reeks heeft besteld. Wanneer de logica van seizoen 1 & 2 wordt gevolgd, dan zou seizoen 3 moeten gaan over A Storm of Swords, het derde boek in de serie A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin. Waarschijnlijk wordt het derde seizoen in het voorjaar van 2013 uitgezonden in Amerika.

Seizoen 6
En daarna? Wie zal het zeggen. Wanneer het aantal kijkers hoog genoeg blijft, dan is alles mogelijk. Duidelijk is wel dat acteur Peter Dinklage (die Tyrion Lannister speelt) al voor 6 seizoenen heeft getekend. Dat is pas vooruit denken.

Waar te zien? 
Game of Thrones is een megahit onder downloaders die hun weg weten te vinden op internet. Dat komt voor een deel omdat de serie niet zomaar in Nederland te zien is. Abonnee's van de Nederlandse afdeling van betaalzender HBO kunnen momenteel naar seizoen 2 kijken, waarin onze eigen Carice van Houten (links op de foto) nog eens uit de kleren gaat. RTL heeft inmiddels de rechten voor seizoen 1 gekocht, die wordt in het najaar op RTL 4 uitgezonden. 

Meer over:

Reageren