Jay Leno stopt met Tonight Show

Jay Leno maakte gisteren bekend dat hij na meer dan 20 jaar trouwe dienst stopt met The Tonight Show. De geruchten over zijn ontslag deden al een tijdje de ronde, nu houdt de presentator de eer aan zichzelf.

De 62-jarige Leno neemt in het voorjaar van 2014 afscheid van de show, Jimmy Fallon neemt het stokje dan over. “Gefeliciteerd Jimmy”, zei Leno. 'Ik hoop dat je er net zo gelukkig mee wordt als ik en dat je de baan volhoudt tot je oud wordt. Als je me nodig hebt, dan kun je me vinden in de garage.”

Vuile taal van Jay Leno

Toch is het apart dat Leno nu aankondigt te stoppen, vorige week was de presentator nog strijdlustig. De 62-jarige komiek leek helemaal geen zin te hebben in een voortijdig vertrek ten gunste van Jimmy Fallon en maakte de zenderbazen keer op keer belachelijk in zijn show. Nu lijkt de talkshow host toch eieren voor zijn geld te kiezen en ‘vrijwillig’ op te stappen.

NBC wil verjongen

De zender NBC liet al eerder weten dat ze willen verjongen en Leno past dan niet meer in het nieuwe plaatje. De leeftijd van de gemiddelde kijker is 58 jaar en dat is voor NBC veel te oud. Concurrent ABC bewees al eerder dat je met een jonge host, jonger publiek aantrekt. Jimmy Kimmel (46) weet week na week veel jongeren aan de buis te kluisteren.

Niet de eerste keer dat Leno vertrekt

Het is niet de eerste keer dat Jay Leno het veld moet ruimen. In 2009 werd hij al een keer vervangen door Conan O’Brien. Een grote fout want de kijkcijfers kelderden dramatisch. Leno werd weer teruggehaald en O’Brien vertrok naar een kleinere zender. Het is te hopen voor NBC dat het vervangen van Leno nu wel goed uitpakt.

Reageren