Jay Leno voelt zich bedrogen

De veelbesproken talkshowpresentator Jay Leno voelt zich 'bedonderd' door tv-zender NBC. Dat zei de Amerikaanse beroemdheid in een interview met CNN-dochter HLN.

HLN-presentatrice Joy Behar ging bij Leno's The Tonight Show op bezoek. In het korte interview ging Leno dieper in op de situatie zoals die ontstond toen hij zijn nieuwe talkshow kwijtraakte en collega Conan O'Brien uitgekocht werd bij The Tonight Show.

"Conan werd bedonderd, en ik werd bedonderd. We zijn afschuwelijk behandeld door de zender", zo zei de presentator onder meer. Volgens Jay was de hele situatie een centenkwestie.

Centenkwestie
"Het is tv. De enige reden waarom je in deze business veel geld verdient, is zodat je nog wat overhoudt nadat je bedonderd bent", grapte hij.

Zender NBC zou volgens Leno te lang nagedacht hebben over de kosten van het aanpakken van de dalende kijkcijfers van de talkshows op de zender. Daardoor zouden zowel Jay (die vastzat in in zijn falende nieuwe talkshow op de vroege avond) en Conan (die vast zat in de falende The Tonight Show op de late avond) te lang hebben moeten wachten voor ze duidelijkheid kregen.

opgelost
Inmiddels is de situatie weer opgelost. Jay Leno is sinds kort weer de presentator van The Tonight Show. Conan O'Brien werd uit zijn contract gekocht voor een slordige 30 miljoen. Hij doet op dit moment niks concreets, maar verwacht wordt dat hij terugkeert met een andere talkshow.

Reageren