Jef Alberts vindt nieuw geluk in GTST

Na veel getob en gezeur staat Jef Alberts in GTST eindelijk weer op eigen benen. Er is zelfs een nieuwe liefde voor de mopperkont.

Hij hoeft Rik en Nuran, die hem na zijn ongeluk in huis namen en verzorgden, niet langer tot last te zijn. Rik wil dat graag zo houden en regelt via een datingsite een afspraakje voor hem. Jef ( gespeeld door Bartho Braat) sputtert eerst wat tegen, maar hij laat zich toch overhalen. Vanavond ontmoet hij de vrouw, Frederique Weber, en jawel hoor: het klikt. Het lijkt erop dat Jef voorlopig onder de pannen is en dat zal iedereen de gemoedelijke mopperkont van Meerdijk van harte gunnen.

Marjolijn Touw in gastrol

Marjolijn Touw (50) speelt de rol van Frederique. Zij is vooral bekend uit musicals, zoals The Wiz en Ciske de rat. Dit seizoen staat Marjolijn op de planken in The little mermaid, als de zeeheks Ursula. Jef Alberts, sinds maart 1991 een van de steun­pilaren van de soap, was eerder vier keer getrouwd en had negen relaties. Zijn laatste lief was Tanya Dupont (Mary-Lou van Stenis). Hij ging met haar op wereldreis, zij liet hem voor dood achter in het oerwoud van Brazilië. Dat kwam niet meer goed. Hopelijk heeft Jef met Frederique meer geluk.

Reageren