Jeffrey Wammes winnaar Sterren Springen 2014

26 april 2014 22:24 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Jeffrey Wammes heeft Sterren Springen 2014 gewonnen. De topturner liet tijdens de spannende livefinale zijn concurrentie ver achter zich.

In de finale vielen na een lange en ludieke show finalisten Lucia Rijker, Andy van der Meijde en, tot ieders verrassing, Olympisch kampioen Koen Verweij af nadat de punten van de kijkers bij die van de jury werden opgeteld.

Matsoe-Matsoe versus de topsporters

Nadat het spreekwoordelijke kaf van het koren was gescheiden, moesten Jeffrey, Joey "Matsoe-Matsoe" Spaan en danseres Anna-Alicia Sklias het nog één keer tegen elkaar opnemen. Eerder had de jury Joey al geprezen voor zijn prestaties gezien het feit dat hij de enige deelnemer in de finale was zonder topsportachtergrond. Zijn tweede sprong, die hij zelf de "Joey Twist" noemt, ging beter dan zijn eerste poging en leverde applaus op.

Sterren Springen-jury verdeeld over de winnaar

Anna-Alicia nam haar tijd voor d'r tweede sprong, maar volgens jurylid Inge de Bruijn was het wél de beste sprong van de show. Jeffrey Wammes haalde volgens presentator Kim-Lian van der Meij alles uit de kast, wat hem de voorkeur opleverde van gastjurylid Patty Brard. Juryvoorzitter Frans van de Konijnenburg vond echter dat Anna-Alicia wat betreft schoonspringkwaliteiten de beste kaarten in handen had.

Uiteindelijk maakte presentator Gerard Joling bekend dat Jeffrey Wammes de 2014 editie van Sterren Springen op zijn naam had geschreven. De uitzinnige Wammes sprong nog één keer van de plank het water in om zijn bokaal op te halen.

Meer over