Jennifer Aniston bijna onbekend

Het had niet veel gescheeld of de wereld had misschien nooit geweten wie Jennifer Aniston is. De actrice had ooit de keuze tussen het voornamelijk in de Verenigde Staten al bekende stand up-programma Saturday Night Live of het uiteindelijk tot wereldhit uitgegroeide Friends. Ze koos voor Friends, en de rest is natuurlijk geschiedenis. 

De actrice (foto) vertelde de anekdote tijdens een bezoek aan de talkshow van Oprah Winfrey.

Verbazing
Jennifer zou ooit benaderd zijn voor Saturday Night Live. Dat programma bestaat al sinds 1975 en die baan zou voor Jennifer dan ook een uitgelezen kans geweest zijn om in de Verenigde Staten door te breken.

Maar Jennifer was ook bezig met de start van Friends, dat toen nog compleet onbekend was. Ze koos voor Friends, tot grote verbazing van de cast van Saturday Night Live. 

Niemand begreep haar keuze destijds, zo vertelde Jennifer: "Ze zeiden 'Je bent gek'", zo vertelde ze Oprah, lachend.

Onbegrip
Acteur en comedian Adam Sandler was destijds onderdeel van die cast. Bij Oprah vertelde hij: "We wilden Aniston graag hebben voor de show. Ik herinner me dat ik zei: 'Wat is in godsnaam Friends?'"

Maar gelukkig voor Jennifer was het een juiste keuze. Friends liep van 1994 tot en met 2004 en werd een wereldwijd succes. De serie werd in meer dan honderd landen uitgezonden en herhalingen van de serie trekken tot op de dag van vandaag hoge kijkcijfers.

De castleden van de serie verdienden op het einde van de serie één miljoen dollar per aflevering per persoon. Halverwege de looptijd van Friends trouwde Aniston met een andere wereldster: Brad Pitt. Inmiddels is ze daar al weer van gescheiden. Haar carrière heeft nieuw leven gevonden in talloze lichtvoetige 'romcoms' in de bioscoop. 

Reageren