Jennifer Aniston in Scream 4

Friends-ster Jennifer Aniston is toegevoegd aan de cast van het vierde deel van de Scream-reeks. De film, die in 2011 uit zal komen, contracteerde eerder al Courteney Cox. Daarmee komen beide Friends-sterren weer samen voor de camera.

Aniston en Cox speelden eerder al samen in de hitserie Friends. 'Rachel' en 'Monica' zijn goede vriendinnen in de serie, maar toen Friends afliep verloren ze elkaar uit het oog.

Geruchten
Cox speelt al vanaf het eerste Scream-deel de rol van Gale Weathers. Nu worden zij en Aniston dus herenigd op de set.

De samenkomst van de twee is niet geheel onverwacht, alleen de manier waarop is wat vreemd. Er gaan al langere tijd geruchten dat er een Friends-reünie op de planning staat, en ook een heuse Friends-film behoort tot de mogelijkheden.

Sex And The City
De twee actrices werden voor de eventuele Friends: The Movie naar eigen zeggen geïnspireerd door het succes van de eerste Sex And The City-film. Gezien de nog steeds enorme achterban van Friends kan een eventuele film een groot succes worden. Maar van een definitieve 'go' voor de productie van de film is steeds maar weer geen sprake.

Leuk detail is dat Cox meer oud-collega's tegenkomt. Zo speelde ze al samen met Lisa Kudrow (Phoebe in Friends) in de nieuwe serie Cougar Town. Kudrow staat zeker open voor een Friends-verfilming, al heeft ze zo haar bedenkingen over eventuele successen.

Kudrow: "Sex And The City deed altijd al veel met een enkele camera, hun serie was altijd al veel meer filmisch van opzet. Wij werkten juist met heel veel camera's tegelijk, en met een ‘live’ publiek. Dat geeft een heel andere sfeer".

Goed voor de rest
Een verfilming van Friends zou voor veel acteurs een duwtje in de rug kunnen zijn. De series van Kudrow, Matt LeBlanc (Joey in Friends) en Matthew Perry (Chandler) werden vanwege tegenvallende kijkcijfers al van de buis gehaald.

David Schwimmer (Ross) heeft zich op het regisseren gestort. Alleen Aniston heeft na Friends een redelijk succesvolle acteercarrière gehad.

Reageren