Jennifer esposito: the girl you love to hate

Fans van Samantha who? zijn unaniem: Christina Applegate is aandoenlijk als Samantha Newly, maar Jennifer Esposito, die haar loederige vriendin Andrea speelt, steelt de show.

Terwijl Samantha steeds softer wordt, lijkt Andrea er juist steeds meer schik in te hebben om zich van haar meest oppervlakkige, katterige en gemene kant te laten zien. „Maar ze is echt niet zo verwerpelijk als iedereen denkt”, zegt Jennifer (35), ook bekend van Spin city en de films Don’t Say a Word en Crash.

Fouten verdoezelen
"Oké, gezien haar gedrag kan ik me voorstellen dat mensen Andrea kwaadaardig vinden. Maar als je verder kijkt dan dat laagje vernis, zie je dat ze eigenlijk heel onzeker is. Iemand die zo met zichzelf bezig is, moet wel veel pijn hebben ervaren in het leven. En nee, dat is natuurlijk niet grappig. Dat is het wel als ze haar fouten probeert te verdoezelen."

"Andrea is daarom grof en zegt wat er in haar opkomt. En ze is erg, erg aanwezig. You love to hate her.”

Als klein meisje
In de aflevering van vanavond geeft Andrea zelfs aan dat het zelfs haar levensdoel is om door iedereen gehaat te worden. Begrijp je ook meteen waarom ze al weken aast op basketballer Tony. "Als klein meisje droomde ik er al van om de vrouw te zijn die naast een beroemdheid op de rode loper staat.

"Ik wil dat meisje zijn dat iedereen haat omdat ze met hem gaat", verklaart Andrea vanavond aan Dena, die weinig moeite heeft om er met een nare opmerking overheen te gaan.

Onzeker
Jennifer: "Ja, dit seizoen komen we er eindelijk achter wat Andrea nou zo onzeker maakt. Dan begrijp je ook beter waarom Samantha eigenlijk nog bevriend met haar is. En die basketballer maakt veel bij haar los. Sterker nog: Andrea wordt straks toch een stuk zachter."

Herkenning
Hoewel Jennifer al eerder katterige karakters speelde, bijvoorbeeld in Spin city, zegt dat niets over haar eigen gedrag. "Ik speel inderdaad wel vaker brutale vrouwen. Maar zo ben ik in het echt niet, hoor. Nou ja, om een personage goed en geloofwaardig neer te kunnen zetten, moet je wel íets vinden waarin je je kunt herkennen. In dat opzicht kun je in al mijn rollen wel iets terugvinden van mij…"

Reageren