Jeremy Clarkson zorgt opnieuw voor rel

Jeremy Clarkson heeft op de valreep nog voor een nieuwe rel gezorgd. In de kerstspecial van Top gear slaagde hij er met één opmerking in een slordige miljard Indiërs te beledigen.

Jeremy Clarkson was in India voor de kerstspecial van het autoprogramma en reed daar in een Jaguar die voorzien was van een wc door de sloppenwijken. 

Daarbij merkte Clarkson op dat dit type Jaguar, vanwege het ingebouwde toilet, de ideale auto in India was, omdat "iedereen hier onherroepelijk aan de diarree raakt."

Daarmee doelde de presentator op de doorgaans gebrekkige hygiënische voorzieningen in het land. Maar Clarksons grap zorgde kort na de uitzending voor een golf van woede op Twitter.

"Top gear s*cks. Wat een stelletje racisten", tweette iemand. Een andere reactie luidde: "Wat is er mis met die mensen bij BBC? Denken ze dat deze stereoptypering acceptabel is?" 

Het is niet voor het eerst dit jaar dat Jeremy Clarkson zichzelf in de vingers snijdt met zijn uitspraken. Zo vond hij onlangs dat stakende ambtenaren massaal moesten worden afgeschoten en noemde hij zelfmoordenaars in een column 'egoïstisch'. 

Reageren