Jerney Kaagman: ‘Ik heb Parkinson’

Oud-Idols jurylid Jerney Kaagman lijdt aan de ziekte van Parkinson. Ze hield het nieuws lang geheim.

Vier jaar na de diagnose vertelt Kaagman haar verhaal in weekblad weekend: “Ik had het eigenlijk niet door. Ik dacht dat ik een muisarm had. Het was de huisarts die het niet helemaal vertrouwde en me door stuurde naar een neuroloog. Dat was een jaar of vier, vijf geleden. Toen kreeg ik te horen: 'U heeft de ziekte van Parkinson.’”

Verschoppeling

Jerney koos ervoor om alleen haar naasten in te lichten. “We hebben het alleen aan een kleine kring van familie en vrienden vertelt. Ik was bang dat als ik het naar buiten zou brengen, ik een soort verschoppeling zou worden. Dat je in de hoek wordt gezet als onbruikbaar. Daar had ik nog helemaal geen zin in.” 

‘Uit de kast’ 

De Earth & Fire-zangeres breng het slechte nieuws nu naar buiten: "Ik kom hiermee uit de kast, en hoop dat het voor veel mensen een steun is. Ik ben nu zo ver dat ik de deur wil opengooien en roepen: 'Joehoe, hier ben ik, ik ben Jerney Kaagman en ik heb Parkinson’. Het belangrijk dat ik nu verder ga met mijn leven en mij richt op de toekomst.”  

The Next Popstar

Misschien zien we Kaagman binnenkort wel in de talentenjacht ‘The Next Popstar’, Oud-collega’s Henk-Jan Smits, Eric van Thijn en Edwin uit Idols toonden al interesse in het nieuwe project. 

Meer over:

Reageren