Jeroen: blij met nieuwe teamcaptain Guus

Het onverslijtbare Ik Hou Van Holland begint vanavond aan een nieuw seizoen. Met Linda de Mol, maar ook met nieuwe spelletjes en een nieuwe teamcaptain: Guus Meeuwis. Een ideetje van die andere captain, Jeroen van Koningsbrugge.

Jij hebt al twee teamcaptains overleefd. Hoe zit dat, Jeroen?

"Dat komt door mijn grote ego. De studio is te klein voor twee van die ego's. Nee, ik vond het verschrikkelijk toen Beau wegging. Daarna kwam Peter en ook dat ging supergoed."

"Toen kreeg hij het te druk en leek het mij wel leuk om Guus te vragen. Ik wilde een niet te voor de hand liggend type. Ik belde Guus en hij was meteen enthousiast. En zelf heb ik ook superveel lol. Het is toch belangrijk wie er tegenover je staat. We moeten samen wel chemie hebben."

Is Guus wel grappig?

"Erg grappig. Zelf vindt ie van niet, maar Linda en ik hebben al een paar keer erg moeten lachen."

Waarom blijf jij zo lang hangen bij Ik Hou Van Holland?

"Linda en ik hebben nu al 58 afleveringen gedaan, maar toch is het elke keer weer anders met nieuwe gasten en spelletjes. Hartstikke leuk! Het enige wat ik altijd een vervelende klus vind, is mijn team voorstellen. Soms ken ik ze niet eens en dan moet ik ze heel enthousiast aankondigen. Dus daar maak ik weleens een puinhoop van. Gelukkig is Guus daar heel goed in. Net als in muziek en sport. Precies de dingen waar ik niks van weet."

Reageren