Jeroen over nieuwe Lotto Weekend Miljonairs

Twee jaar geleden verdween het programma plotseling van de buis, maar vanaf vanavond is Lotto Weekend Miljonairs terug op tv. Bij de oude zender, in een iets ander jasje, met een nieuwe presentator. Vijf vragen aan Jeroen van der Boom (38).

Hoe is het zo gekomen?

"Drie weken voor het einde van The Voice Of Holland werd ik gepolst door John de Mol: of ik zin had om meer voor tv te doen. Mijn antwoord was: 'ik geloof het niet'."

"Van die droom had ik jaren geleden al afscheid genomen. Ik heb het ook razend druk omdat mijn muziekcarrière nu zo goed gaat. Maar er zaten nieuwe aspecten in Lotto Weekend Miljonairs die me aanspraken. Zoals meer aandacht voor de kandidaten en een tijdslimiet voor het beantwoorden van de vragen. Bovendien kan het geen kwaad een mediapartner te hebben. Drie weken en vele gesprekken later was de kogel door de kerk."

Je bent dus weer terug op het oude nest.

"Ik ben inderdaad ooit begonnen bij SBS 6 met Explosief. Daarna ging ik mijn eigen weg. Ik ben en blijf zanger en ga nu niet ineens switchen naar presentator. Ik doe het meer à la Gerard Joling, Jan Smit of Guus Meeuwis. Zie het als een verbreding van artiesten én zenders. Ik heb ook niet de ambitie om de beste presentator van Nederland te worden, maar ik neem het wel heel serieus."

SBS 6 kan wel wat goede kijkcijfers gebruiken. Is de druk niet heel groot?

"De lat ligt inderdaad hoog. Een zaterdagavondshow, de vader van alle miljoenenshows, die te zien is in 150 landen... Maar nee, toch voel ik geen druk. Ik doe het gewoon naar mijn beste kunnen. Als de mensen niet kijken, dan houdt het op."

Nu je bij SBS zit, moest je jouw plek in The Voice afstaan aan Marco Borsato...

"In het Nederlandse commerciële tv-landschap neemt men je niet in dank af als je bijklust bij een andere zender. Daar maak je afspraken over. Zo'n zoektocht naar talent moet je in mijn ogen ook niet te vaak doen. Het was fantastisch, maar ook erg tijdrovend. Met Leonie (Meijer, finaliste van The Voice) heb ik er echt alles uitgehaald, inclusief de single Los Van De Grond. Ik kan dan ook niet bij een nieuwe reeks van The Voice zeggen: 'Nee, dít is pas een talent'. Ook niet naar haar toe."

En hoe zit het nu met Robert ten Brink?

"De soep wordt nooit zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Robert had een opmerking in Life 4 You dat hij wel een telefoontje had verwacht, maar dat was meer een knipoog richting zijn oude team. Ik sta daar sowieso los van. Ik heb Robert nog wel even gebeld, maar er is niets aan de hand. We zijn er de types niet naar om met modder te gooien. Het was eerder een leuke publiciteitsstunt. Ik was ook bij Robert te gast in All You Need Is Love. Dat zegt genoeg."

Lotto Weekend Miljonairs is vanaf vanavond iedere zaterdag te zien bij SBS 6 om 21.30 uur.

Reageren