Jeroen Pauw op zoek naar TV-talent

Jeroen Pauw is samen met producent Endemol een zoektocht begonnen naar TV-talent. Pauw verbaast zich over het feit dat er nog geen enkele opleiding is die studenten opleidt tot presentators.

"Tot mijn grote verbazing bestaat er nog steeds geen 'jeugdopleiding' voor presentatoren", vertelt Pauw.

Zoektocht naar nieuw talent
"Er is te weinig aanwas van nieuw talent. Ik erger mij daar regelmatig aan. Een voorbeeld? Ik vind het gek dat pas na lang zoeken Mariëlle Tweebeeke is gevonden als presentatrice van Nieuwsuur. Ze doet dat overigens prima, hoor, maar we hebben het wel over een programma dat in mijn ogen tot de eredivisie van de Nederlandse televisie behoort. Daar zouden toch direct vijf of zes mensen klaar voor moeten staan?"

Talent Kitchen
Pauw heeft daarom samen met producent Endemol een website opgericht waar potentiële TV-talenten zich kunnen aanmelden. "Met Talent Kitchen gaan wij op zoek naar iedereen die tv-ambities heeft. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan medewerkers van regionale omroepen, studenten journalistiek, maar ook aan mensen die wel eens iets in het theater doen."

Een team van deskundigen, onder wie Pauw zelf, kijkt naar de inzendingen die via de site binnenkomen. "Na een eerste selectie nodigen we een aantal mensen uit om te kijken wat ze echt kunnen. Vervolgens willen wij hen cursussen laten volgen, die ze – deels – zelf zullen moeten betalen.

Ervaring opdoen
Dan komt het belangrijkste: kilometers maken, bijvoorbeeld door het presenteren van evenementen voor het bedrijfsleven. Ervaring is ontzettend belangrijk. Ik heb zelf jaren voor de radio gewerkt voordat ik op tv kwam, daardoor had ik alles al een keer fout gedaan wat ik fout kon doen."

Reageren