Jerry Seinfeld zit vol met goede ideeën

Negen jaar lang was Jerry Seinfeld de absolute koning van de comedyserie. Zijn heerschappij duurde tot 1998. Toen kwam de serie Seinfeld tot een zelfverkozen einde.

Elf jaar later is Jerry Seinfeld op de proppen gekomen met een nieuw programma-idee. Helaas voor de fans gaat het niet om meer afleveringen van Seinfeld maar om The marriage ref, een realityserie waarin sterren zich buigen over de huwelijksproblemen van 'gewone' mensen.

En gezien de omloopsnelheid van een gemiddeld Hollywoodhuwelijk is dat op zich een vrij grappig uitgangspunt.

Geen therapieshow
De show: een of meerdere stellen storten hun hart uit bij een panel, dat bestaat uit beroemdheden. Aan het eind van de aflevering beslist een scheidsrechter wie van het stel gelijk heeft. "Het is geen therapieshow, maar een comedyserie", benadrukt Jerry. "Na negen jaar huwelijk heb ik ontdekt dat het komische potentieel, wat betreft dit onderwerp, eindeloos is."

30 Rock
Of de serie ook in Nederland zal worden uitgezonden is nog niet bekend, maar als pleister op de wonde is de komiek vanavond wel te zien in de serie 30 Rock. Daarin hoort hij dat Jack (Alec Baldwin) van plan is om ongebruikt beeldmateriaal
van Jerry in elk programma van NBC te gebruiken.

Jack vindt het zelf het beste idee dat hij ooit heeft gehad, maar Jerry ziet dat heel anders.

Reageren