Jetske van den Elsen pakt cosmeticamerk aan

11 januari 2012 09:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voor haar nieuwe programma Van den Elsen wacht op antwoord, dat woensdag 11 januari start, heeft Jetske van den Elsen het cosmeticamerk Vichy aangeklaagd wegens misleidende reclames: die klacht is gegrond verklaard door de Reclame Code Commissie.

 

Wondercrèmes

In de Televizier van deze week legt Jetske uit waarom ze tot deze actie over ging. "In een van de afleveringen van Van den Elsen wacht op antwoord duik ik in de wereld van wondercrèmes. Dat ik ouder word, maakt me niet zoveel uit, maar een crème die beweert rimpels tegen te houden, is leuk om te hebben. Ik ben langsgegaan bij dermatologen, maar die zeggen: een crème doet niks tegen rimpels."

Misleidend

"Dan zijn de claims in advertenties voor antirimpelcrèmes best misleidend te noemen. Daarom heb ik een aanklacht ingediend tegen een willekeurig merk. Ik verwacht niet dat ik een kans maak, maar ik ga het toch proberen. Ergens tijdens de serie volgt de uitspraak.” Dit willekeurige merk werk Vichy, en de Reclame Code Commissie heeft Jetskes klacht gegrond verklaard.

Wetenschappelijk bewijs

In een reclame van het cosmeticamerk beweert Vichy dat zijn gezichtscrème een 'langdurig liftend effect' heeft en daarvoor ontbreekt volgens de Commissie wetenschappelijk bewijs. Vichy is tegen de uitspraak in beroep gegaan.

 

Meer over