Jo Frost verovert Amerika

De Britse supernanny Jo Frost (39) is onstuitbaar. Ze is dankzij haar no-nonsense-manier van opvoeden al jaren een hit in eigen land en verovert nu met dezelfde aanpak de Verenigde Staten.

Vanavond pakt ze de gewelddadige Zachary van vijf aan, die zijn moeder tot bloedens toe slaat. Jo vermoedt dat de slechte relatie tussen zijn ouders de bron van Zachary’s agressie kan zijn. Het duurt alleen even voor een dergelijke diagnose gesteld kan worden.

Tijdrovend
Jo woont drie weken bij ieder gezin in huis, wat de opnames van de serie behoorlijk tijdrovend maakt. Toch kon ze ook nog een opvoedboek schrijven, al geeft ze toe dat ze daar wel een beetje bij heeft gesmokkeld. „Ik heb het niet zelf geschreven, ik heb alles telefonisch gedicteerd aan een vrouw die elk woord uittikte. Die uitgewerkte teksten kreeg ik opgestuurd en zo ontstond langzaam het boek. In totaal heb ik meer dan zeventig uur aan de telefoon gezeten, geen enkel probleem voor een spraakwaterval als ik.”

Britse kinderjuf
Opvallend genoeg ziet Jo geen grote verschillen tussen Amerikaanse en Britse gezinnen. „Waar je ook komt op de wereld, ouders en kinderen worstelen met dezelfde conĀ£ icten. Waar ik wel van stond te kijken, is dat heel veel Amerikaanse gezinnen heel veel ontzag hebben voor het fenomeen ‘Britse kinderjuf’. En ze zijn natuurlijk helemaal weg van het accent.”

Reageren