Joan Franka niet door naar finale Songfestival 2012

24 Mei 2012 22:47 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het is Joan Franka met You And Me tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival niet gelukt een plaatsje te veroveren voor de grote finale aanstaande zaterdag in Bakoe.

Joan was relatief vroeg aan de beurt. Als derde deelnemer van de avond mocht ze haar zelfgeschreven liedje You And Me ten gehore brengen, met gitaar en zoals verwacht met haar inmiddels overbekende grote indianentooi. 

Vals
Na haar optreden kwam direct fikse kritiek. Ze zou de nodige schoonheidsfoutjes hebben gemaakt. Volgens commentatoren Jan Smit en Daniel Dekker was haar gebrekkige zuiverheid te wijten aan zenuwen. Dat bleek uiteindelijk waarschijnlijk toch een doorslaggevende factor om Joan vroegtijdig naar huis te sturen.

Punthoofd
"Weer niet!" verzuchtte Jan Smit, "Daar krijg je toch een punthoofd van. We mogen trots zijn op Joan wat ze heeft gedaan." Zijn mede-commentator Daniel: "Als we kans hadden was het dit jaar, met een goede zangeres met een prachtige outfit, maar het heeft niet zo mogen zijn." "Ik denk dat we maar heel dronken moeten worden vanavond" besloot een sprakeloze Jan Smit.

Door naar de finale
1. Litouwen  
2. Bosnie  
3. Servie
4. Oekraine
5. Zweden
6. Macedonie
7. Noorwegen
8. Estland
9. Malta
10. Turkije

Meer over