Joan treedt op mét veer

10 Mei 2012 10:23 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Over precies twee weken vertegenwoordigt Joan Franka ons land op het Eurovisie Songfestival. Aan haar nummer You and Me is nog wel wat gesleuteld, maar één ding is zeker: de veren blijven.

„Veren zijn voor mij heel belangrijk. Die staan voor mij voor vrijheid”, vertelt Joan aan de Telegraaf. Er komt wél een nieuwe jurk. Op het Nationaal Songfestival heeft de 22-jarige zangeres drie keer in dezelfde outfit opgetreden en dat is volgens Joan wel genoeg. Ze houdt ons nog wel even in spanning over hoe de jurk eruit komt te zien. „Ik heb met een ontwerper rond de tafel gezeten en het is geweldig geworden. Maar hoe het er uit komt te zien, verklap ik nog niet.''

Violen
Ook hoe haar act er precies uit komt te zien, houdt Joan nog even geheim. Ze kan wel vertellen dat aan het nummer nog wel het één en ander is veranderd: er zijn violen toegevoegd. „Dat heb ik gedaan omdat mijn muziek folk is. Daar passen gewoon violen bij. Er iemand gekomen om in te spelen en dat werd vet. De versie met de violen is echt de definitieve versie van You and Me.”

15e
Nog maar drie nachtjes slapen en dan vertrekt Joan al naar Azerbeidzjan. Dinsdag staat haar eerste repetitie op het programma. Fans van de zangeres zien het rooskleurig in, zij denken dat Joan het ver gaat schoppen. Volgens hen kan ze wel rekenen op een vijftiende plaats. „Dat voelt zeker als een steuntje in de rug”, zegt Joan. Ook de peilingen zijn positief gestemd: voor het eerst in jaren staat Nederland bij de eerste twintig. Zou het dan toch? Gaat Joan ervoor zorgen dat Nederland eindelijk weer eens hoge ogen scoort op het Songfestival? 

Bekijk hieronder You and Me met de bijbehorende videoclip.

Lees ook:
Joan Franka op nummer 1
Joan Franka bedreigd door indianen
Joan Franka gaat naar Eurovisie Songfestival


Meer over