Jochem van Gelder vindt blote meiden op internet geen probleem

13 december 2012 13:26 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Volgens kindervriend Jochem van Gelder is het niet meer dan normaal als jongens ondeugende filmpjes op het net bekijken.

In een interview met het tijdschrift Kinderen & Internet geeft Jochem toe zijn eigen kinderen veel vrijheid te geven als het gaat om vieze plaatjes op internet: "Ik ga niet als een scheidsrechter hun kamers in om te kijken wat ze aan het doen zijn. Aan wat je qua seks op internet vindt, zitten allerlei gradaties. Dat de jongens geïnteresseerd zijn in seks en op Youtube filmpjes van blote meiden kijken, is normaal voor hun leeftijd.” 

Boze vader

Dat niet iedereen zo schappelijk is als Van Gelder, weet hij uit eerste hand te vertellen. "Een paar jaar geleden belde een vader van een voetbalvriendje van de jongste mij op, met de boodschap dat mijn zoon dingen naar zijn zoontje stuurde waar hij niet van gediend was."

Seksbewegingen 

Als goede vader ging Jochem meteen verhaal halen bij zijn jongen, maar hij liet de zaak op z’n beloop. "Ik was geschrokken en voorbereid op de meest afschuwelijke en ranzige pornobeelden. Dat bleken in werkelijkheid kleine icoontjes van poppetjes te zijn die seksbewegingen maken. Daar heb ik dus echt geen problemen mee. Ik moest er alleen maar hard om lachen."

Meer over