Jochem van Gelder vist achter het net

Jochem van Gelder stapt in juli op bij de NCRV, na onenigheid over zijn contract. Hij heeft moeite een nieuwe werkgever te vinden. Tegen zijn verwachting in voert hij al maandenlang vruchteloze gesprekken met andere partijen. Dat vertelt de presentator op Radio 538.

"Er is nog geen witte rook. Het duurt allemaal toch langer dan ik had gehoopt", zegt de presentator. "Om heel eerlijk te zijn had ik gehoopt toen ik in oktober bekend maakte te stoppen, dat ik twee maanden rond zou kijken en dat daarna heel snel zou blijken waar er behoefte zou zijn aan Jochem van Gelder." Na twintig jaar dienst loopt zijn contract bij de NCRV af.

Geen Patricia Paay
Jochem: "Ik ben geen Patricia Paay die ergens binnen wordt gehaald, waartegen wordt gezegd: Het maakt niet uit, we zoeken wel een format, komt goed . Ik heb dat goddelijke lijf nou eenmaal niet, dus ik moet het toch ook hebben van een heel goed format dat bij me past."

Knalformat
Momenteel is de presentator in gesprek met twee omroepen, waaronder RTL. Wellicht is omroep MAX de tweede partij. De sleutel is volgens Jochem het vinden van een knalformat dat gemaakt is door hem gepresenteerd te worden.

Het maakt Jochem niet uit of hij daarmee bij de publieke- of de commerciële omroepen beland. Al denkt hij dat zijn kansen bij de publieke omroepen kleiner is: "Zij gaan nog meer voor de grote succesnummers waar het hele schema mee vol gepland wordt. Als Paul de Leeuw voorbij is, wordt André van Duin naar voren geschoven, omdat succes dan verzekerd is."

De vis sprong uit het netje
Bijna kon Jochem terecht bij RTL, maar de sponsor wilde niet meewerken: "Ik dacht echt dat de vis al in het netje zat, maar op het laatste moment is hij er toch uitgesprongen, omdat de sponsor niet blij was met een verschuiving in het schema. Dan schiet het in één keer uit je handen en dan moet je weer van vooraan beginnen."

Reageren