Johan Derksen haat de muziek die hij met Wilfred Genee maakt

De besnorde voetbalkenner Johan Derksen is niet van de glitter en de glamour, dat was wel duidelijk toen zijn programma Voetbal International vorig jaar de Gouden Televizier-Ring won. Toch maakt hij nu, met compaan Wilfred Genee, een cd met ordinaire meezingers. 

Tijdschrijft Nieuwe Revu was in de opnamestudio waar het duo een heel album met ordinaire voetbalsongs opneemt, speciaal voor het komende EK in Duitsland. 'De Snor' was er duidelijk over: "Ik haat deze muziek." De bekende bluesliefhebber heeft thuis maar liefst 20.000 cd's staan, en "niet een daarvan bevat dit soort meezingers."

Oranjelegioen
Maar waarom doet Johan Derksen dan toch mee, aan die EK-gekte? "Dit album is niet voor mij, maar voor het Oranjelegioen", zegt hij in Nieuwe Revu. "Zij houden wel van deze muziek en wie ben ik dan om daar op neer te kijken?"

Wilfred 'Karaoke' Genee
Volgens de zingende brombeer is het een grote grap, en moet het allemaal niet al te serieus genomen worden. Maar misshien denkt zijn copresentator daar heel anders over? Van Wilfred Genee is bekend dat hij wel van de showbizz, een beetje gekte en... karaoke houdt.

Lees ook
Kijkcijfers: Voetbal International breekt eigen record
Johan Derksen 'meest irritante BN'er in een reclame'
Johan Derksen stopt als hoofdredacteur Voetbal International
Voetbal International wint Gouden Televizier-Ring 2011

Reageren