"Johan Derksen lijdt onder energiereclame"

Volgens Kluun, schrijver en voormalig PR-man, beschadigt Johan Derksen zijn reputatie door zich te lenen voor reclamespots.

Derksen is al enige tijd te zien in een spotje voor de Nederlandse Energie Maatschappij, waarin hij mensen er op attendeert dat ze weleens teveel zouden kunnen betalen voor hun gas en licht.

Oud-reclameman Raymond van de Klundert, tegenwoordig beter bekend als de schrijver Kluun, vindt het niet verstandig van Johan dat hij zich voor deze reclame leent. Zijn geloofwaardigheid zou zelfs op het spel staan.

"Je kunt niet overal roepen dat geld je enige drijfveer is als je ergens reclame voor maakt. In dit geval lijdt de Nederlandse Energie Maatschappij er niet onder, het 'merk' Johan Derksen wel." verklaart Kluun in Veronica magazine.

"Door in de pers te roepen dat hij het puur voor het geld heeft gedaan, zet Derksen zijn geloofwaardigheid als non-conformistische, rechtlijnige persoonlijkheid op het spel". 

Dat neemt niet weg dat de spot zelf aanslaat, besluit de auteur. "Deze werkt. Je bent ervan overtuigd dat de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste energieleverancier is."

 

Reageren