Johan Derksen loopt woedend weg tijdens Voetbal International

15 maart 2013 12:56 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Johan Derksen is tijdens de uitzending van Voetbal International witheet van tafel gegaan. Maar vanavond schuift de bromsnor gewoon weer aan. 

"Jij wil alleen maar scoren. Jij zet redacteuren van VI voor lul. Zoek het lekker uit met je handel", zei VI-hoofdredacteur Johan Derksen toen hij boos wegliep. De ruzie begon toen Wilfred Genee het onderwerp Heerenveen aansneed.

Kort geding tussen Heerenveen en VI

De Friese Voetbalclub SC Heerenveen spande een rechtszaak aan tegen het voetbaltijdschrift VI, waarvan Johan hoofdredacteur is. In een artikel van het blad wordt de club beschuldigd van gesjoemel met cijfers en Heerenveen is op zijn zachts gezegd ‘not ammused’. Toen Wilfred in de uitzending van Voetbal International vertelde dat hij Heerenveen-voorzitter Veenstra gebeld had voor opheldering schoot Johan uit zijn slof.

Johan is furieus

"Je maakt mijn redacteuren belachelijk", foeterde Johan tegen Wilfred. “Als je denkt dat je met een telefoontje gelijk de waarheid in handen hebt, dan heb je het mis. Wilfred, je weet nergens van en je lult maar een end weg. Je hebt twee avonden onzin uitgeslagen en het gaat maar door. Je bent de sprekende papegaai van Veenstra."

Toch is de besnorde mopperkont weer van de partij

Johan is vanavond wel weer te zien in het programma. "Ik moet wel. Ik heb pas bij RTL mijn contract met vier jaar verlengd." De besnorde hoofdredacteur wil wel van RTL de garantie dat Wilfred niet langer meer de redactie van VI afbrandt. Dat vertelde Johan vanmorgen op Radio Rijnmond. Maar zin om de ruzie uit te praten heeft hij niet. “Ik heb geen enkele neiging om welk gesprek dan ook met Genee te voeren”.

Het kort geding tussen VI en Heerenveen gaat waarschijnlijk niet door, de advocaten van beide partijen denken er zonder rechter ook wel uit te komen.

Kijk hieronder voor de ruzie

Meer over