Johan Derksen wil eigen tv-station

Voetbal International-hoofdredacteur Johan Derksen is bezig met plannen voor een eigen tv-zender die geheel gericht zal zijn op voetbal. Dat zei de hoofdredacteur in het Radio 1-programma Nog Steeds Wakker Nederland.

Dinsdag maakte Voetbal International bekend een samenwerking op te zetten met Radio 538, om zo een 24-uurs voetbalradiozender te lanceren. Maar dat is dus niet alles.

Voetbal dat de klok slaat
Gesprekken over een tv-zender zouden in een vergevorderd stadium zijn, en de zender zou dagelijks van zes uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds voetbalbeelden en –nieuws uit moeten gaan zenden.

Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een nieuwsprogramma over voetbal, dat op een andere zender te zien zou moeten zijn: “We zijn ook bezig om in de vooravond een half uur lang een soort nieuwsprogramma over voetbal te maken, dus er komt nog veel meer voetbal bij.”

Het merk Voetbal International groeit onder het bewind van Derksen als kool. Niet alleen wordt het tv-programma op RTL 7 steed beter bekeken, VI is van oorsprong al het grootste voetbalblad van Nederland, met daarachter een eigen grote uitgeverij. Daar komt nu dus de radiozender bij, en dus wellicht nóg een tv-programma en zelfs een complete zender.

Reageren