Johan Nijenhuis zoekt Zorro

Deze week zijn de audities van start gegaan voor AVRO's Op Zoek Naar Zorro. Regisseur en producent Johan Nijenhuis jureert mede de theaterronde, waarvan de opnames vandaag plaatsvinden. Op de beelden zullen we moeten we wachten tot eind dit jaar, wanneer Op Zoek Naar Zorro op Nederland 1 wordt uitgezonden.

Johan Nijenhuis heeft volop vertrouwen in het Nederlandse musicaltalent: "Nieuw mannelijk musicaltalent voor Op zoek naar Zorro? Ik twijfel daar niet aan."

Zenuwen
"Na Costa! heb ik een nieuwe generatie acteurs gecast voor ZOOP. En een paar jaar later was er al een hele nieuwe lichting jonge acteurs die nu de sterren van SpangaS zijn. Nieuwe gezichten komen naar voren. Voor mij is het de eerste keer dat ik cast voor theater. Het maakt mij even zenuwachtig als de kandidaten," bekent Johan.

Net als bij de vorige series moeten de kandidaten verschillende auditierondes overleven om kans te maken op een plek in de liveshows. Het vaste panel Erwin van Lambaart en Pia Douwes bepaalt samen met wisselende gast-panelleden wie er doorgaan naar de liveshows. Daar bepaalt de kijker wie de hoofdrol in de wacht sleept.

Nog even wachten
Op Zoek Naar Zorro gaat eind dit jaar op Nederland 1 van start. In de eerste uitzending zijn beelden te zien van de selecties voorafgaande aan liveshows, waaronder de eerste landelijke auditierondes, de workshops, het slotconcert van de laatste kandidaten en worden de kandidaten voorgesteld. Daarna volgen acht liveshows op tv met de finalisten.

Reageren