John de Mol dreigt Henkjan Smits voor de rechter te slepen

John de Mol onderneemt mogelijk gerechtelijke stappen tegen Henkjan Smits nadat hij suggereerde dat er sprake is van bedrog bij The Voice of Holland.

In het radioprogramma BNN Today wekte Smits de suggestie dat het geen toeval was dat de uiterst populaire kandidate Sandra van Nieuwland sneuvelde in de halve finale.

"John de Mol wil spannende televisie"

Smits, die bekend werd als juryvoorzitter van Idols, merkte op dat als Sandra inderdaad in de finale zou hebben gestaan, de wedstrijd een gelopen race zou zijn. "En dat wil John te allen tijde voorkomen. John de Mol wil maar één ding, spannende televisie. Ik ben er van overtuigd dat dit gepland is."

Laster

Talpa, het productiebedrijf van De Mol, heeft een advocaat in de arm genomen die de suggestieve uitspraken van Henkjan onder de loep gaat nemen. As er voldoende grond voor is, volgen er juridische stappen, zo meldde RTL Boulevard.

Fabeltjes

Presentator Winston Gerschtanowitz, die ook aan The Voice... meewerkt, verwees de aantijgingen van Henkjan direct naar het land der fabeltjes. "Tijdens iedere liveshow staat er een brede bodyguard voor de deur van de ruimte waarin de notaris de stemmen telt. Er komt helemaal niemand binnen."

De Mol is boos

De Mol is redelijk pissig over de uitspraken van Smits. "Ik vind het zonde van de zendtijd om te reageren op dit soort domme, zielige uitspraken van mensen die zelf een beetje uitgerangeerd zijn en proberen op deze manier nog een beetje in de publiciteit te komen."

Reageren