John de Mol: géén boek over De gouden kooi

Het lijkt wel of De gouden kooi ex-bewoonster Ilona alleen maar geld kost. Raakte ze eerst haar borg van 10.000 euro kwijt omdat ze vroegtijdig de villa moest verlaten; nu hangt haar een boete van 50.000 euro boven het hoofd.

De inzet is het uitbrengen van een boek waarin columns over haar belevenissen in de beruchte villa zijn gebundeld. "Ik vind het heel jammer, want in mijn beleving zeg ik geen onvertogen woord", aldus Ilona in een interview met De telegraaf. "Ik heb nu vijftig columns geschreven en ik dacht dat het in boekvorm gezellige vakantielectuur zou kunnen zijn. Maar ik word enorm gedwarsboomd door Talpa."

Binnenstormen
Het is niet zo vreemd dat John de Mol het boek niet op de markt wil hebben. Hij zag 28 van de vijftig columns in het boek gewoon niet zitten. Zo zal hij het vast niet op prijs stellen dat heel Nederland kan lezen hoe hij vijf dagen na het begin van het programma al boos de villa binnenstormde omdat de kandidaten weigerden een spelletje te doen.

Contract
Talpa houdt Ilona dan ook gewoon aan haar contract: "Alle bewoners van De gouden kooi hebben van tevoren een contract ondertekend waarin zij verklaren dat zij niks over het programma naar buiten mogen brengen. (...) Regels zijn nu eenmaal regels. En Ilona wist dit al toen ze in De Kooi ging wonen."

Sponsor
Gelukkig kan de ex-bewoonster er nog wel de humor van inzien: "Ik zoek nog een sponsor om de boete te betalen. Ha, ha. Ik kan toch moeilijk als kleine speler gaan procederen tegen de grote John de Mol."

Reageren