John de Mol in College Tour

Televisiefans kijken vanavond naar College Tour. Het is nu al bekend dat presentator Twan Huys samen met een publiek van 700 studenten een aantal aardige uitspraken aan de tv-tycoon weet te ontlokken.

Bijvoorbeeld dat Linda de Mol niet over zal stappen naar SBS. Daar werd over gespeculeerd toen John de Mol de zendergroep kocht, maar hij geeft een definitief antwoord: "Linda heeft net weer een nieuw contract getekend bij RTL, waar we lekker doorgaan met Ik Hou van Holland, want dat programma is ook nog lang niet op." De Volkskrant was bij de opnames, vandaar dat er van de uitzending vanavond al wat bekend is.

Mislukkingen
John de Mol heeft veel succes, maar ook een aantal minder sterke programma's en ondernemingen op zijn naam staan. Ook daar is hij vanavond open over. Over het mislukken van de talentenjacht The Winner Is... zegt hij: "Ja, ik heb heel hard gescholden. Ben daar heel lang, heel chagrijnig over geweest."

Maar hij heeft nog altijd hoop: "Het is in Nederland mislukt, maar we krijgen gelukkig een herkansing in Duitsland vanaf volgende week." Hij heeft wel wat verbeteringen doorgevoerd, dusdaning "dat ik er nog steeds in geloof."

SBS
Met de zenders van SBS ging het al niet goed voordat John de Mol de zenders kocht, maar het tij lijkt niet te keren. Daarvoor heeft hij tijd nodig, denkt hij: "Geef ons minimaal twee jaar om het fundament weer opnieuw te bouwen. Dan mag je me er weer naar vragen. Bij RTL, dat ook ooit in een dergelijke fase verkeerde, kostte het ook vijf jaar om weer succesvol te worden."

Nieuw dans-programma
Ook onthult John de Mol vanavond een nieuw programma, zo staat in een ander Volkskrant-bericht. Het gaat om een dansmarathon van maar liefst 60, 70 of misschien wel 80 uur. Het idee is gebaseerd op de film They Shoot Horses, Don't They? uit 1969. In de film, die speelt tijdens de grote crisis van de jaren dertig, wordt een dansactie georganiseerd. Net als in de film wint in het nieuwe programma ook het laatste duo dat nog op de benen staat. John de Mol:
"We gaan er nu aan beginnen; het zal in ieder geval na de zomer worden uitgezonden, hoogstwaarschijnlijk bij SBS."Reageren