John de Mol klaagt Geer & Goor aan

Gerard Joling en Gordon, die een film aan het maken zijn met een Over De Vloer-achtig verhaal, zijn erg enthousiast over hun nieuwste project, maar John de Mol ziet het iets minder zitten. Zijn Talpa heeft besloten juridische stappen te ondernemen tegen het duo en hun producent, Global Star Media.

De Mol claimt dat hij de rechten bezit van het televisieformat Over de Vloer, dat van 2005 tot 2007 op televisiezender Talpa te zien was. "We verwachten dat, als de filmproducent iets met Johns format wil doen, deze bij ons aanklopt", licht een woordvoerder van De Mol toe in het AD.

Geen Over De Vloer

Talpa eist dat de film ook maar niet enigszins lijkt op de inhoud van Over De Vloer, wat volgens Mark Achterberg, de eigenaar Global Star Media, ook zeker niet het geval zou zijn. "Ik kan melden dat de film zeker niet een Over De Vloer gaat worden", zei hij in Shownieuws.

Patent

De woordvoerders van Gerard en Gordon verwachten overigens dat het allemaal wel zal loslopen. Gordons zegsman: "John de Mol heeft er natuurlijk geen patent op dat Gordon en Joling grappig met elkaar omgaan. Dat zou wel erg ver gaan."

Lees ook: Geer en Goor gaan een film maken

Reageren